אוכל
צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

מאפינס קמח תירס וזיתים

מאפה קטן וממכר לבראנץ' מפנק או סתם ככה לנשנש בין ארוחות

ענת לב ארי ועמית כהן | ifeel | פורסם 03/03/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

1/2 כוס קמח תירס
½1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית גדושה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
½1 גביעי יוגורט
75 גרם חמאה, מומסת
2 ביצים
1 כף פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
100 גרם גבינת מוצרלה מעושנת, מגוררת
1 כוס בצל ירוק, קצוץ
1 כוס עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1/2 כוס זיתים שחורים (רצוי מזן קלמטה), מגולענים וקצוצים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.

2 מערבבים בקערה נפרדת את היוגורט, החמאה המומסת והביצים. מוסיפים לקערת החומרים היבשים ומערבבים.

3 מוסיפים לתערובת את הפלפל, המוצרלה, הבצל הירוק, העגבניות, והזיתים ומערבבים.

4 מעבירים את התערובת לתבנית שקעים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.

המתכון התפרסם באתר ifeel. לקבלת גיליון במתנה לחצו כאן