צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור
מאפינס קמח תירס וזיתים
מאפה קטן וממכר לבראנץ' מפנק או סתם ככה לנשנש בין ארוחות
ענת לב ארי ועמית כהן | ifeel
| פורסם 03/03/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
1/2 כוס קמח תירס
½1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית גדושה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
½1 גביעי יוגורט
75 גרם חמאה, מומסת
2 ביצים
1 כף פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
100 גרם גבינת מוצרלה מעושנת, מגוררת
1 כוס בצל ירוק, קצוץ
1 כוס עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1/2 כוס זיתים שחורים (רצוי מזן קלמטה), מגולענים וקצוצים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
2 מערבבים בקערה נפרדת את היוגורט, החמאה המומסת והביצים. מוסיפים לקערת החומרים היבשים ומערבבים.
3 מוסיפים לתערובת את הפלפל, המוצרלה, הבצל הירוק, העגבניות, והזיתים ומערבבים.
4 מעבירים את התערובת לתבנית שקעים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.