אוכל
צילום׃ none

פיצה טעימה וזריזה

פיצה טעימה וזריזה, החלפנו את השמרים ביוגורט שאינו דורש זמן המתנה כמו שמרים.

maychen | מתכוני גולשים | פורסם 29/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות קמח רגיל

כפית אבקת אפייה

גביע יוגורט 200 מ"ל

חצי כפית מלח

2 כפות שמן

4 עגבניות

כפית אורגנו

כף רסק

רבע כוס מים רותחים

מלח ופלפל

כוס וחצי גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת

תוספות לפי הטעם

אופן ההכנה:

לרוטב:

מחממים תנור ל200 מעלות.

מטגנים את 4 העגבניות עם כף שמן זית, מוסיפית כפית אורגנו, כף רסק עגבניות ורבע כוס מים רותחים. נותנים להכל להתבשל 7 דקות מרככים טיפה את העגבניות עם מזלג כדי שלא יווצרו גושים ומניחים בצד להתקררות.

אם רוצים לחסוך בזמן אפשר להשתמש ברוטב מוכן.

לבצק:

שמים בקערה, 2 כוסות קמח רגיל, כפית אבקת אפייה, חצי כפית מלח, מפנים מקום במרכז הקערה ושופעים לבור את היוגורט מיכל של 200 מ"ל ושתי כפות שמן.

לשים את התערובת לבצק, הבצק צריך להיות מעט דביק.

מקמחים משטח ומרדדים את הבצק, אם הא דביק מידי ניתן להוסיף עוד קמח. להעביר לתבנית אפייה.

לבדוק שהרוטב התקרר ולמרוח אותו מעל הבצק, מפזרים גבינה צהובה ואילו תוספות שרוצים (זיתים, פטריות, עגבניות וכו')

מכניסים את הפיצה לתנור ואחרי 10 דקות לבדוק שהיא אפויה למטה ו.. בתאבון!!