פלפל קלוי ממולא גבינות
עטוף בבצק פילאס מוגש ברוטב שמנת וגבינות צאן
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
6 פלפלים אדומים גדולים, שלמים, קלויים
למלית:
200 גרם גבינה בולגרית מעוכה
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
4 כפות חציל קלוי מרוסק
4 כפות עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס, מלח
1 ביצה
לעטיפת הפלפלים:
שמן, לטיגון
2 ביצים, טרופות
600 גרם בצק עלים מרודד דק (פילאס) של 'מעדנות'
לרוטב:
30 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
1 כרישה - החלק הלבן בלבד, קצוצה דק
½1 מיכלים שמנת מתוקה
100 גרם גבינת 'פרומעז', חתוכה לקוביות
125 גרם גבינת קממבר, חתוכה לקוביות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
להגשה:
1/2 צרור עירית, קצוצה
אופן ההכנה:
1 קולפים בזהירות את הפלפלים כך שיישארו שלמים וניתן יהיה למלא אותם ומסירים בזהירות את העוקץ. 2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית וממלאים בה את הפלפלים. 3. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות צ). מחממים שמן לטיגון. טובלים את הפלפלים בביצים הטרופות, ומטגנים משני הצדדים עד שהם מזהיבים. מניחים על מגבת־נייר לספיגת עודפי השמן, ומצננים. 4. מחלקים את הבצק ל-6 ריבועים בגודל 20x20 ס"מ. במרכזו של כל ריבוע בצק מניחים פלפל ממולא, מרימים את שולי הבצק מעל הפלפל, מכווצים ומהדקים היטב כך שהבצק יעטוף את הפלפל. מסירים בצק עודף ומניחים בתבנית. מכינים באותו אופן את כל הפלפלים. 5. מורחים את הבצק בביצה טרופה שנותרה (מטיגון הפלפלים) ואופים כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב. 6. במקביל מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת או בסיר קטן את החמאה בשמן ומטגנים את הכרישה עד שהיא מזהיבה. מוסיפים את השמנת והגבינות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומשפרים תיבול. 7. להגשה: מניחים במרכז כל צלחת אישית פלפל אפוי, יוצקים סביבו מעט מהרוטב וזורים עירית קצוצה. מגישים עם יין לבן צונן.