לחם סיני במחבת
הלחם הסיני של תאיר מ"מאסטר שף" הוא כנראה לחם המחבת הכי מגרה שהעיניים שלנו שזפו אי פעם. וזה שהוא עשוי מהבצק הכי פשוט ובסיסי רק גורם לנו לאהוב אותו עוד יותר
תאיר מורדוך | פאולה וליאון
| פורסם 03/01/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח
1 כפית סוכר
חצי כפית מלח
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מים חמים
למילוי וטיגון:
3 כפות שמן זית
מעט שמן שומשום
שום כתוש (לא חובה)
בצל ירוק קצוץ
שמן שומשום, לטיגון
אופן ההכנה:
1 לשים את חומרי הבצק כ-5 דקות ידנית או במיקסר, מכסים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה.
2 קורצים כדור מהבצק, מרדדים אותו לפיתה ומורחים שמן זית. מטפטפים מעט שמן שומשום ומפזרים בצל ירוק ושום, אם רוצים.
3.מגלגלים את הבצק לנחש ארוך ואחר כך מגלגלים את שני הצדדים פנימה כמו עוגיות אוזני פיל.
4 מניחים את שתי האוזניים זו על זו ומרדדים.
5 מטגנים בשמן שומשום.
** ניתן להגיש לצד כל מיני מטבלים כמו צזיקי