אוכל

לחם מרוקאי ממולא

מתכון עתיק וקל שיפתיע וישביע משפחה שלמה

גיל חובב | גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

½ קילו קמח לבן
½ קמח מלא
½ חבילת שמרית
1 כפית סוכר
1 כף מלח
4 כפות שמן
2 כוסות מים פושרים

למילוי

2 בצלים קצוצים
1 שן שום קצוצה
4 כפות שמן
2 ביצים קשות חתוכות לשישיות
1 כף כורכום
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף פלפל לבן (או שחור)
1 כפית מלח
50 גרם שומן כבש קצוץ, או מרגרינה או חמאה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים במיקסר ומעבדים לבצק נוקשה. אם חסרים מים מוסיפים בהדרגה רק עד שהחומרים מתגבשים לבצק. 2. מוציאים למשטח מקומח ולשים שלוש דקות. מגלגלים במעט שמן ומניחים בקערה להתפחה עד להכפלת הנפח (זה ייקח כשעה). 3. לשים שוב, מחלקים לשני כדורים ומתפיחים שוב כחצי שעה. 4. בינתיים מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת רחבה, מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים שום ומטגנים עוד מעט. מסירים מהאש ומוסיפים את התבלינים. מערבבים היטב. 5. מרדדים את הבצק לשני עיגולים. מניחים עיגול אחד על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומורחים במילוי למעט סנטימטר בשוליים. מפזרים מעל את פלחי הביצים הקשות ואת השומן (שומן כבש קצוץ או קוביות קטנות של מרגרינה או חמאה). 6. מניחים את עיגול הבצק השני מעל ומהדקים את השוליים היטב בצביטות. 7. מורחים במים (לקבלת לחם שחום ופריך) או בביצה או בשמן (לקבלת לחם זהוב ורך). 8. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות ואופים כ-25 דקות, עד שהלחם עשוי. מגישים חם או בטמפרטורת החדר