לחם ללא לישה או התפחה
באמת שלא צריך הרבה בשביל להכין לחם ביתי טעים: לא שמרים, לא לישה, לא התפחה, לא תבנית מיוחדת או המתנה ארוכה. רק חמש דקות הכנה, ולתנור. גם אנחנו לא האמנו שייצא לנו לחם כזה אוורירי ורך
יעל קצב | mako
| פורסם 23/11/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(לכיכר אחת):
3 כוסות קמח לבן
1 כף אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כוס יוגורט יווני
חצי כוס מים
תערובת תיבול לבייגל (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל־190-200 מעלות.
2 מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר.
3 מוסיפים את היוגורט והמים בהדרגה ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד ורך. אין צורך ללוש – רק לאחד את הכל בידיים.
4 מפזרים בתחתית התבנית תערובת בייגל אם רוצים. יוצרים צורת כיכר ומניחים בתבנית אינגליש קייק (אפשר גם ליצור צורה עגולה יותר ולאפות בתבנית התנור). מפזרים מעל שכבה נוספת של תערובת לתיבול בייגל.
5 אופים כ-35-40 דקות, או עד שנוצר קרום שחום מעל.



לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!




