לחם קל
שי-לי ליפא מביאה לכם מתכון ללחם דל קלוריות, שמכינים בקלות בבית. 7 מרכיבים, קצת לישה, הרבה התפחה והוא שלכם. הכינו את הממרחים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
בלחם "קל" אחוז הנוזלים והשמרים גבוה מזה של לחם רגיל. מאחר שהלחמים הקלים מכילים יותר מים, הם גם מתייבשים מהר יותר. הפתרון שלי הוא פשוט: לקלות למחרת את הלחם. לא שזה קורה הרבה, כי שנייה אחרי שהוא יוצא מהתנור, הוא מתחסל.
מרכיבים :
1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים מפוררים
2 כפות סילאן טבעי או דבש
1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח מלא
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל + מעט קמח לפיזור
2 כפות שמן זית
1 כפית גדושה מלח
לשימון
תרסיס שמן זית
אופן ההכנה:
1 בקערה גדולה ממסים שמרים וסילאן או דבש במים החמימים. מוסיפים את שני סוגי הקמחים, שמן זית ומלח ולשים בידיים כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת דביק (הבצק אמור להיות דביק כי יש אחוז נוזלים גבוה).
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה.
3 מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק. יוצרים ממנו כיכר עגולה או מוארכת. מניחים בתבנית, מכסים במגבת נקייה ולחה ומפתיחים עוד כשעה.
4 מחממים תנור ל-190 מעלות (חום בינוני-גבוה). בעזרת סכין חד חורצים הכיכר ומפזרים מעט קמח רגיל. אופים בתנור החם 40-30 דקות, עד שנשמע צליל חלול כשמקישים על תחתית הלחם.
גיוון: בסיום הלישה מוסיפים לבצק כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים גס. ולשים עד לפיזורם בתערובת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!