אוכל
צילום׃ שירלי נמש, מתוקים שלי

לחמניות מתוקות

מתכון בסיסי לחלה מתוקה או לחמניות מתוקות עם תוספת של צימוקים או אגוזים. אתם מוזמנים להוסיף גם כף או שתיים של דבש או סילאן, למאפה מתוק אפילו יותר

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 24/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 582 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג קמח, מנופה

50 גרם שמרים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1 כפית מלח

1 ביצה

2-3 כוסות מים פושרים

להעשרה:

1/2 כוס צימוקים או 1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים

להברשה:

1 ביצה טרופה

1/4 כוס גרגרי שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, המלח והביצה. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה. מוסיפים את הצימוקים או האגוזים וממשיכים ללוש עד שהבצק אחיד וחלק, לפחות 10 דקות (אפשר ללוש ידנית או במיקסר). מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2 מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים, יוצרים מכל חלק גליל וסוגרים ככעך. מניחים למנוחה של כ-15 דקות.

3 מעבירים לתבנית משומנת, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.

4 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות, מניחים לצינון של כמה דקות ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה