רושם בקלי קלות: מאפה פילו ועוף טחון בתבנית שקעים
התפקיד של תבנית השקעים כאן הוא כפול: היא גם תעזור לכם למלא בנדיבות ובקלות את הבצק וגם תבטיח שהצורה היפה תישמר באפייה. מגישים עם טחינה וסילאן ומקבלים בשקט ובהכנעה את המחמאות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ל-12 מאפים:
6-7 דפי פילו מופשרים
תרסיס שמן
למילוי:
חצי קילו עוף טחון
1 בצל, קצוץ
3 כפות שמן זית
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
מעט צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה.
3 מוסיפים את העוף הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים אותו (כמו בהכנת בולונז).
4 מוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, כמון וצ'ילי גרוס ומערבבים.
5 מכבים את האש ונותנים לתערובת להצטנן רבע שעה לפחות.
6 חותכים את דפי הפילו לשישיות.
7 מניחים באחד השקעים בתבנית מאפינס ריבוע פילו, מרססים בספריי שמן ומכסים בעוד ריבוע. מתיזים עוד שכבה של שמן ועליה מניחים עוד ריבוע פילו.
8 מניחים 2 כפות מהמלית במרכז הפילו שבשקע וסוגרים את הקצוות למעלה (ראו בסרטון).
9 ממשיכים כך עם כל דפי הפילו וכל המלית.
10 אופים בתנור החם כ-15 דקות.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
** מומלץ להגיש עם טחינה, מעט סילאן ופטרוזיליה קצוצה.