חלות לשבת
המתכון של חנושה לחלות כל כך עושה לנו את זה, שבכלל לא בטוח שנצליח להתאפק איתן עד יום שישי. רק תראו את הבועות בבצק ותבינו על מה אנחנו מדברים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-3 חלות גדולות או 6 בינוניות:
1 קילו קמח לחם, מנופה
2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
5 כפות (60 גרם) סוכר
1 כף (20 גרם) מלח
חצי כוס (120 מ"ל) שמן
630 מ"ל מים (2 וחצי כוסות ועוד קצת)
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר.
2 מוסיפים את הנוזלים בהדרגה (מים ולאחר מכן ושמן) ולשים 8 דקות רצופות.
3 מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות לפחות.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
6 מחלקים את הבצק ליחידות: ל-3 חלות גדולות של 4 רצועות כל אחת מחלקים ל-12 כדורים של 150 גרם; ל-6 חלות בינוניות של 3 רצועות - ל-18 כדורים של 100 גרם.
7 קולעים חלות ומניחים לתפיחה שנייה של 20-30 דקות.
8 מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים עד השחמה.
** במקום ביצה טרופה אפשר לפזר על החלות מעט קמח.