צילום׃ יורם אשהיים, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן
פשטילחם מופלאה
לפעמים, לחם טעים כל כך עד שגם אחרי שהתייבש, מתחשק לאכול אותו. הנה מתכון מטריף שמתחיל בלחם ישן, בחלה, בבריוש או אפילו בקרואסונים גדולים ששעתם חלפה. הטעם הסופי הוא ההפתעה הגדולה
צחי בוקששתר | מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן
| פורסם 01/09/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-4 מנות:
חצי לחם מתוק, או חלה, או 4-3 קרואסונים
3 כוסות תרד, מבושל וסחוט
4 ביצים
כוס חלב
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט גורר
250 גרם גבינה בולגרית צאן
להגשה:
גבינת פרמזן, מגוררת
אופן ההכנה:
1 פורסים את הלחם לפרוסות עבות (קרואסונים חותכים לאורך). מסדרים צפוף בתבנית חסינת אש , כשהחלק הפנימי כלפי מעלה.
2 מערבבים את התרד, הביצים, החלב והתבלינים ויוצקים מעל. מפוררים מעל את הגבינה הבולגרית. סוגרים בניילון נצמד ומשהים במקרר לפחות שש שעות.
3 לפני ההגשה מחממים תנור מראש ל-180 מעלות, ואופים 45 דקות עד להזהבה של הגבינה. כמה דקות לפני תום האפייה בוזקים מעט פרמזן.