אוכל
צילום׃ דן-יה שוורץ

חלת דבש

מתכון פשוט וביתי

| מסעדת סושי סמבה | פורסם 30/08/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים
1 כוס מים
3/4 כוס חלב קוקוס
1/3 כוס סוכר
כוס וחצי שמן
3 ביצים
2 כפיות שטוחות מלח
1/2 כוס דבש

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את השמרים, מעט מהמים ומעט מהקמח. 2. בקערת המיקסר עם מלוש שמים את הקמח, הסוכר, המלח, השמן, הדבש, חלב קוקוס ומערבבים מעט. 3. מוסיפים את תערובת השמרים והמים ומערבבים. 4. מוסיפים מיתרת המים עד שנוצר בצק לא דביק אלא רך ונעים למגע. 5. לשים עוד קצת ומניחים בקערה משומנת היטב. 6. מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח. 7. לאחר מכן מוציאים מהקערה וטופחים על הבצק להוצאת אוויר. 8. ניתן ליצור מהבצק חלות בצורת צמות או לחמניות עגולות. 9. מניחים על מגש עם נייר אפייה במרווחים. מורחים בביצה טרופה וזורים שומשום או פרג. 10. משאירים לתפוח עד הכפלת הנפח. 11. אופים ב-180 מעלות כ-30-40 דקות. 12. הצעת הגשה: לטפטף מעט סילאן כשהחלות יוצאות מהתנור, להגיש חם.