מכינים לבד: פיתות תוצרת בית
מרגע שהכנתם בצק שמרים בסיסי, הפיתות נמצאות כפסע מכם. מתכון של יניב גור אריה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
500 גרם קמח לבן (רצוי קמח ללחם)
5 גרם משפר אפייה (לא חובה)
15 גרם סוכר (קצת פחות מכף)
10 גרם מלח (חצי כף)
10 גרם שמרים יבשים (כף)
340 גרם מים (כוס ושליש)
30 גרם שמן זית (2.5 כפות)
אופן ההכנה:
1 מערבבים קמח, מלח, סוכר ומשפר אפייה בקערת המיקסר. מוזגים מעל את המים ומפזרים על המים את השמרים. לשים את כל המרכיבים כ-3 דקות. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך. בהתחלה הבצק קצת דביק, לא להיבהל ולא להוסיף קמח, רק להמשיך ללוש, משהו כמו 7 דקות, עד שהבצק גמיש ונח לעבודה אבל עדיין רך מאוד.
2 מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה של כ- 40 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 מחלקים את הבצק ל-10 חלקים. פותחים כל אחד בעזרת מערוך לעיגול בעובי ½ ס"מ. מניחים ל-10 דקות.
4 מחממים תנור לחום מקסימלי ואופים כ-5 דקות עד התנפחות. מוציאים מהתנור ומיד מכסים במגבת.
* להכנת פיתות עם זעתר: מחלקים את הבצק ל-10 חלקים. פותחים כל אחד בעזרת מערוך לעיגול בעובי ½ ס"מ. מניחים ל-10 דקות. מורחים בשמן זית ומפזרים זעתר ובצל מטוגן (או כל ציפוי אחר שאוהבים). אופים ב-190 מעלות כ-10 דקות, מוציאים מהתנור ומכסים במגבת.