פשטידת תירס ופטריות
פשטידה ביתית טעימה, כשרה לפסח ונטולת גלוטן. בתפקיד המייצב: קמח פולנטה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בגודל 22X30 ס"מ:
2 כוסות גרעיני תירס מסוננים (רצוי קפוא, אפשר גם משימורים)
1 כוס פטריות מסוננות (קפואות או משומרות)
1 כוס רצועות גמבה (בחומץ או טרייה)
2 גביעי יוגורט (רצוי לא מעל 3% שומן)
200 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
¼1 כוסות קמח תירס פולנטה
½1 כוסות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
לתיבול:
1 כף גדושה רוטב צ`ילי/פסטו (לפי הטעם)
¼ כפית פלפל לבן
½ כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את התירס, הפטריות והגמבה ומחלקים שווה בשווה לשני חלקים (חלק יעובד במעבד מזון וחלק נוסיף אחר כך, עם הגבינה המגורדת).
2 שמים במעבד מזון חצי מהתערובת, מוסיפים את היוגורט, החמאה, הביצים, קמח התירס (ללא גלוטן) והתיבול ומעבדים בתהליך קצר, רק עד לקבלת בלילה אחידה.
3 מוסיפים את יתרת תערובת התירס-פטריות ואת הגבינה המגורדת, מערבבים לפיזור שווה ויוצקים לתבנית משומנת. רצוי גם לקמח בקמח שקדים (השימון חשוב לצורך התפיחה ולא כדי שהפשטידה לא תידבק).
4 אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהפשטידה משחימה קצת.
5 משהים מעט בתבנית, ומגישים חם עם סלט ירקות טרי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
*המתכון באדיבות הבלוג קולינריא