אוכל
צילום׃ תמי בן דוד, קולינריא

פשטידת תירס ופטריות

פשטידה ביתית טעימה, כשרה לפסח ונטולת גלוטן. בתפקיד המייצב: קמח פולנטה

תמי בן דוד | קולינריא | פורסם 29/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בגודל 22X30 ס"מ:

2 כוסות גרעיני תירס מסוננים (רצוי קפוא, אפשר גם משימורים)

1 כוס פטריות מסוננות (קפואות או משומרות)

1 כוס רצועות גמבה (בחומץ או טרייה)

2 גביעי יוגורט (רצוי לא מעל 3% שומן)

200 גרם חמאה מומסת

4 ביצים

¼1 כוסות קמח תירס פולנטה

½1 כוסות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

לתיבול:

1 כף גדושה רוטב צ`ילי/פסטו (לפי הטעם)

¼ כפית פלפל לבן

½ כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את התירס, הפטריות והגמבה ומחלקים שווה בשווה לשני חלקים (חלק יעובד במעבד מזון וחלק נוסיף אחר כך, עם הגבינה המגורדת).

2 שמים במעבד מזון חצי מהתערובת, מוסיפים את היוגורט, החמאה, הביצים, קמח התירס (ללא גלוטן) והתיבול ומעבדים בתהליך קצר, רק עד לקבלת בלילה אחידה.

3 מוסיפים את יתרת תערובת התירס-פטריות ואת הגבינה המגורדת, מערבבים לפיזור שווה ויוצקים לתבנית משומנת. רצוי גם לקמח בקמח שקדים (השימון חשוב לצורך התפיחה ולא כדי שהפשטידה לא תידבק).

4 אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהפשטידה משחימה קצת.

 5 משהים מעט בתבנית, ומגישים חם עם סלט ירקות טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

*המתכון באדיבות הבלוג קולינריא