אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

חלת תמרים וסילאן

חלה חגיגית לכבוד ראש השנה - פשוטה להכנה, טעימה ומתאימה לארוחת החג

שמרית גולדברג | קיצ'נאייד אקססוריז | פורסם 11/08/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 ק"ג קמח
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות סילאן
1/2 כפית קינמון
200 גרם ממרח תמרים
2 כוסות מים פושרים
1 ביצה
1/2 כוס שמן
כ-10 תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות
100 גרם אגוזי מלך קצוצים

לציפוי

1 ביצה
שקדים מולבנים פרוסים או סוכר גבישי

לזיגוג

מי סוכר (1/2 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים)

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה של המיקסר קמח, סוכר, שמרים וקינמון ומערבבים עד לפיזור אחיד של החומרים היבשים. 2. מוסיפים את הביצה, הסילאן וממרח התמרים. ממשיכים לערבב ומוסיפים את השמן, המים והמלח. 3. מוסיפי את קוביות התמרים והאגוזים, לשים כדקה עד שהם מתפזרים בבצק. 4. מניחים את הבצק בקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד להתפחה של 45 דקות. 5. קולעים לחלה ומברישים בביצה. מפזרים שקדים או סוכר גבישי. 6. אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-40 דקות. בינתיים מבשלים את הסוכר והמים עד ליצירת סירופ סמיך. 7. מוציאים את החלה מהתנור ומברישים במי סוכר לקבלת ברק.