לחוח של גיל חובב
פיתה תימנית אוורירית וקלה להכנה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
1 קילו קמח לבן לא תופח
1 חבילת שמרית
2 כפות אבקת חילבה
2 כפות מלח
2 כפות סוכר
2 פרוסות עבות לחם לא טרי, ללא הקרום
8 כוסות מים פושרים (בערך)
אופן ההכנה:
1 בקערה עמוקה מערבבים היטב את הקמח, השמרים, החילבה, הסוכר והמלח. 2. מרטיבים את הלחם הישן היטב, סוחטים ומפוררים לפירורים קטנים. מוסיפים לקערה. 3. מוסיפים גם את המים ומערבבים לבצק דליל מאוד, אי אפשר ללוש את הבצק שכן יתקבל בצק נוזלי מידי, לכן מערבבים היטב לקבלת בצק אחיד. 4. מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה במקרר לפחות ארבע שעות ועדיף לילה שלם. 5. הבצק התפוח צריך להיות נוזלי מספיק כדי שניתן יהיה לצקת אותו למחבת במצקת, אבל לא מימי לגמרי. מוציאים מהמקרר ומניחים את הקערה על השיש, ליד הכיריים. 6. שמים קוביית חמאה או מרגרינה בגודל זית במחבת גדולה שיש לה מכסה. ממיסים ואז משפשפים את השומן הנמס על המחבת בעזרת מגבת נייר, כך שתישאר רק טיפ-טיפונת. 7. יוצקים שתי מצקות מהבצק למחבת ומניחים על אש בינונית. בבצק תתחלנה להופיע בועות. כשכל הבצק מכוסה בבועות והוא שינה את צבעו מלבן לאפור, מכסים את המחבת ומחכים דקה וחצי. 8. מסירים מכסה, משחררים את הלחוח מהמחבת בעדינות בעזרת מרית ומחליקים לצלחת גדולה, כשחלק הבועות כלפי מעלה. 9. מצננים את המחבת על ידי טבילת החלק התחתון שלה (החיצוני, זה שנוגע באש), בקערה עם מים קרים, או על ידי שטיפתו של החלק החיצוני התחתון תחת מים זורמים בכיור. מחזירים לאש, אין מוסיפים שומן, ויוצקים פנימה עוד שתי מצקות מהבצק. מכינים עוד לחוח וכשהוא מוכן, הופכים אותו על הלחוח הקודם כך שבועות תיגענה בבועות (בסופו של דבר אמורה להתקבל ערימת זוגות לחוח המוצמדים זה אל זה בבועות). 10. ממשיכים להכין כך את כל הבצק. אמורים להתקבל כעשרה לחוח. אם הבצק מתחיל להידבק לתחתית המחבת מוסיפים עוד טיפ-טיפה מרגרינה או חמאה, ולא שוכחים לשפשף במגבת נייר כדי להיפטר מעודפים.