אוכל
צילום׃ דניאל לילה, לחמים

לחמניות שוקולד

משהו מתוק על הבוקר הוא מבחינתנו חובה, לא רשות. בדיוק מהסיבה הזו החלטנו לפתוח את היום הכי קשה בשבוע עם לחמניות נהדרות של מאפיית לחמים שהשוקולד מגיע כבר בתוכן. בגדול, יותר מזה אנחנו לא צריכים

אורי שפט | "לחם בבית", מאפיית לחמים | פורסם 09/11/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 133 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

600 גרם (4.5 כוסות) קמח חיטה לבן מנופה 

280 גרם (כוס ורבע) מי ברז קרים 

25 גרם (2.5 כפות) שמרים טריים 

15 גרם (כף) מלח 

90 גרם (חצי כוס) סוכר 

60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

20 גרם (כף) אבקת קקאו מנופה 

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ לשבבים (מומלץ 56% מוצקי קקאו לפחות)

ביצה טרופה לציפוי

אופן ההכנה:

1 יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים.

2 מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, מלח, סוכר וחמאה. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות עד לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד כ-4 דקות לקבלת בצק רך וחלק.

3 מנמיכים את המהירות ומוסיפים את שבבי השוקולד ואבקת הקקאו, מערבלים בעדינות עד שהם נבלעים בבצק ולא יותר.

4 מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות. לשים מעט ביד ומגלגלים את הבצק לכדור.

5 מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים במקום קריר כ-30 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

6 מחלקים את הבצק ל-20 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים שווים. מכסים ומתפיחים כשעה עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.

7 כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים את הכדורים בביצה הטרופה ובעזרת סכין קטנה ומשוננת חורצים 2 חריצים קטנים בכל כדור.

8 מכניסים את התבניות לתנור ואופים כ-15 דקות עד שהלחמניות מוכנות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.