אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

כיסוני גבינות ותפוחי אדמה

מאפה גבינות שילדים אוהבים - תוספת מפנקת לשולחן השבועות

פסקל פרץ-רובין | מחלבות גד | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

3 וחצי כוסות קמח מנופה
כוס שמן קנולה
חצי כוס מים פושרים
חצי כף מיץ לימון
חצי כפית מלח

למלית

200 גרם גבינה בולגרית 5% גד
2 תפוחי אדמה בינוניים,
קלופים ומבושלים
200 גרם פתיתי קאשקבל
2-3 כפות גרגרי תירס משומר מסונן
3 ביצים

לציפוי

ביצה טרופה
חצי כוס גרגרי שומשום

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: שמים בקערת מערבל את כל החומרים פרט לקמח, מערבבים לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק הניתק מדפנות הקערה.

2 להכנת המלית: מועכים את תפוחי האדמה והגבינות בעזרת מזלג. מוסיפים את התירס והביצים תוך כדי ערבוב לקבלת מלית חלקה.

3 להכנת הכיסונים: מרדדים את הבצק ליריעה בעובי חצי ס"מ. קורצים בעזרת כוס או רינג עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ. מניחים על כל עיגול כף מלית וסוגרים כסהרון. מקפידים להדק את השוליים היטב, שלא יפתחו באפייה.

4 מסדרים את כיסוני הבצק בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הכיסונים בביצה הטרופה ובוזקים מעט גרגרי שומשום.

5 אופים בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות כ-30 דקות או עד שהכיסונים זהובים וניתקים בקלות מהתבנית.