אוכל

פיצה מרגריטה

מתכון קלאסי לפיצה איטלקית

איילה ארוך | 4chef | פורסם 18/11/09 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק

1 ק"ג קמח לחם
750 מ"ל מים
3 כפות סוכר
1.5 כפיות מלח
15 גרם שמרים יבשים (כף גדושה)

לרוטב

1 עגבנייה מגורדת בפומפייה
2 כפות שמן זית
עלה בזיליקום קצוץ
3 עלי אורגנו טריים קצוצים/גבעול תימין קצוץ
מלח,פלפל שחור
שן שום קצוצה (אופציה)

אופן ההכנה:

1 מניחים בקערת מיקסר שמרים, 2 כפות קמח ו-1/4 כוס מים פושרים, מערבבים ומניחים לרבע שעה עד שנוצר קצף (באופן זה מעוררים את השמרים). 2. מוסיפים לקערה קמח וסוכר ולשים עם וו הלישה של המיקסר. מוסיפים מים בהדרגה. לבסוף מוסיפים את המלח (מלח ושומן מעכבים תפיחה). 3. נותנים למיקסר לעבוד 10 דקות (אם אין מיקסר, לשים ביד) 4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו. 5. לאחר שתפח, מוציאים את האוויר על ידי לחיצה עם הידיים ומקררים לפחות שעתיים (רצוי ללילה). 6. מחממים תנור ל-200 מעלות 7. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה. 8. מוציאים את הבצק מהמקרר. מחלקים לעיגולים במשקל כ-60 גרם ומניחים על משטח מקומח. מפזרים קמח מעל הכדורים, מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות או עד להכפלת הנפח. 9. משמנים תבנית בשמן זית, מקמחים את הידיים, משטיחים את הבצק לעובי אחיד ומניחים בתבנית. 10. מטביעים גומות עם האצבעות על גבי הבצק. מורחים את רוטב העגבניות, ומעל מפזרים את הגבינה. 11. מכניסים את הפיצה ל-10-15 דקות, או עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה מעט והבצק אפוי