אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, בישולייט, הוצאת פלדהיים

בצק לפיצה ופוקאצ'ה

מתכון מופחת פחמימות ודל שומן

נחמה כהן | בישולייט, הוצאת פלדהיים | פורסם 18/11/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק הפיצה

2 כפיות שמרים יבשים
3/4 כוס מים חמימים
תחליף סוכר שווה ערך ל-1/2 כפית סוכר
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח חיטה מלאה
1/2 כוס קמח סויה או רגיל
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
תרסיס שמן בטעם שמן זית

לזיגוג ותוספת לפוקאצ'ה

זרעוני שומשום וזעתר
עגבניות, שום כתוש ואורגנו מיובש
זיתים שחורים ו/או ירוקים פרוסים, תימין ושום
כל צירוף של ירקות קלויים
לטעם פסטו: בזיליקום טרי קצוץ וצנוברים

אופן ההכנה:

בצק לפיצה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות2. מפזרים שמרים על מים חמימים. מערבבים עד להמסה ומוסיפים תחליף סוכר.3. שמים במעבד מזון, מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים 5 דקות, או עד שמתקבל בצק חלק.4. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים כמה דקות. מעבירים לקערה משומנת.5. מרססים בתרסיס שמן, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בתנור חם מכובה זה ייקח כ-40 דקות).6. מרדדים את הבצק לעלה עגול ומכינים פיצה רגילה. אופים עד שהקצוות משחימים והציפוי מבעבע.

פוקאצ'ה:1 מכינים בצק לפיצה לפי ההוראות ומחממים תנור לחום של 200 מעלות.2. מברישים את הבצק בכפית שמן זית ומרססים בתרסיס שמן. מניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.3. מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן. משטחים את הבצק בידיים לעובי 3 מ"מ. (אפשר לעצב פוקאצ'ה עגולה, מלבנית או בצורה חופשית). יוצרים "גומות" בעזרת קצות האצבעות על כל השטח. מברישים בכפית שמן זית ומרססים בתרסיס שמן.4. בוזקים 1/4 כפית מלח גס ואיזו תוספת שרוצים מהרשימה, לפי טעמכם.4. אופים 7-5 דקות. מנמיכים את החום ל- °180 ואופים 10-7 דקות נוספות. מוציאים כשהפוקאצ'ה מתחילה להזהיב. יש להישמר מפני אפיית יתר.