אוכל
צילום׃ בועז לביא, ifeel

משה בתיבה עם טפנד זיתים

גרסה משודרגת ומבוגרת יותר למנת הילדים המיתולוגית. אם יש ילדים בבית אפשר לשתף אותם בהכנות, ולא לשכוח להשאיר להם כמה ריבועים ללא טפנד

עופר אלמליח וקובי בנדלק | Zuppa Dogs | פורסם 24/03/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

מוצרים

6 מלבני בצק עלים, מרודד לגודל של 15X8 ס"מ
6 כפות טפנד זיתים
6 נקניקיות
1 חלמון, להברשה
קצח, לקישוט

מוצרים לטפנד

החומרים לצנצנת של כ-200 גרם:
400 גרם זיתי קלמטה, מגולענים
1 צרור כוסברה, קצוצה
1 צרור עירית, קצוצה
80 מ"ל (כ-1/3 כוס) שמן זית
2 שיני שום, קצוצות
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מורחים כל מלבן בצק בכף אחת של טפנד (ראו מתכון בהמשך). מניחים בקצה כל מלבן נקניקייה ומגלגלים לרול. מדביקים את הקצה בהברשת חלמון.

2 חורצים בעזרת סכין קטנה את פני הבצק (יוצרים קווים אלכסוניים), מברישים בחלמון ומפזרים קצח.

3 אופים את הנקניקיות המצופות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-1/4 שעה או עד שהבצק מזהיב.

הכנת אפנד הזיתים: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון, טועמים ומתקנים תיבול. הממרח נשמר עד 3 שבועות במקרר.