אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

חלת דבש הכי יפה שיש

חגי תשרי הם הזמן היפה ביותר לחלות דבש, ומאחר שאנחנו עדיין בתוך האירוע שנקרא "תקופת החגים" - נראה לנו שראוי שתביאו לסוכה חלה מוציאת עיניים (שימו לב לקישור למדריך הקליעה המלא בהוראות ההכנה)

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 28/09/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

7 כוסות + 2 כפות (1 ק"ג) קמח לבן

כף (20 גרם) מלח 

רבע כוס (50 גרם) סוכר

2 כפות (18 גרם) שמרים יבשים או 1 שקית שמרית / 1 קובייה שמרים טריים

2 ביצים בגודל L

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

רבע כוס (80 גרם) דבש

כוס וחצי (360 מ"ל) כוסות מים פושרים

לזיגוג:

4 כפות דבש מדוללות ב-2 כפות מים רותחים

מעט סוכר גבישי (ניתן לקנות בחנויות המתמחות באפייה)

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לתוך קערת מיקסר. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב עד להטמעה. מוסיפים סוכר, ביצים, שמן ודבש ולשים בעזרת וו הלישה.

2 מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך. במידת הצורך מוסיפים עוד מים פושרים - בכל פעם כף אחת - עד לקבלת בצק רך מאוד. לשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק דביק במקצת. משמנים קערה במעט שמן, יוצרים מהבצק כדור ומגלגלים אותו בקערה על מנת שישומן היטב. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי.

3 קולעים מהבצק חלות לפי ההסבר (ההסבר המפורט נמצא כאן), מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-30-40 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור ל-175.

4 אופים את החלות למשך 25-30 דקות ועד לקבלת צבע זהוב.

5 בזמן האפייה מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים. עם צאת החלות מהתנור ובעודן חמות מברישים אותה בזיגוג הדבש. מפזרים מיד את הסוכר הגבישי. מצננים על גבי רשת.

הערות חשובות:

- כמות הבצק מספיקה להכנת 3-4 חלות. לכמות קטנה יותר, אפשר לחלק את הכמות בחצי.

- כדי לקבל חלה לא מתוקה, מוותרים על זיגוג הדבש ועל הסוכר הגבישי, ובמקומם מברישים את החלה בביצה טרופה מדוללת בכף מים רגע לפני האפייה. אם רוצים מפזרים שומשום/קצח או פרג על זיגוג הביצה.

- כדי להפוך את החלות לטבעוניות, מחליפים את הדבש בכמות זהה של סילאן. מוותרים על הביצים בבצק.

- החלות במיטבן ביום ההכנה. ניתן להכין מראש, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש.