חלת דבש הכי יפה שיש
חגי תשרי הם הזמן היפה ביותר לחלות דבש, ומאחר שאנחנו עדיין בתוך האירוע שנקרא "תקופת החגים" - נראה לנו שראוי שתביאו לסוכה חלה מוציאת עיניים (שימו לב לקישור למדריך הקליעה המלא בהוראות ההכנה)
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
7 כוסות + 2 כפות (1 ק"ג) קמח לבן
כף (20 גרם) מלח
רבע כוס (50 גרם) סוכר
2 כפות (18 גרם) שמרים יבשים או 1 שקית שמרית / 1 קובייה שמרים טריים
2 ביצים בגודל L
שליש כוס (80 מ"ל) שמן
רבע כוס (80 גרם) דבש
כוס וחצי (360 מ"ל) כוסות מים פושרים
לזיגוג:
4 כפות דבש מדוללות ב-2 כפות מים רותחים
מעט סוכר גבישי (ניתן לקנות בחנויות המתמחות באפייה)
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לתוך קערת מיקסר. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב עד להטמעה. מוסיפים סוכר, ביצים, שמן ודבש ולשים בעזרת וו הלישה.
2 מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך. במידת הצורך מוסיפים עוד מים פושרים - בכל פעם כף אחת - עד לקבלת בצק רך מאוד. לשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק דביק במקצת. משמנים קערה במעט שמן, יוצרים מהבצק כדור ומגלגלים אותו בקערה על מנת שישומן היטב. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי.
3 קולעים מהבצק חלות לפי ההסבר (ההסבר המפורט נמצא כאן), מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-30-40 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור ל-175.
4 אופים את החלות למשך 25-30 דקות ועד לקבלת צבע זהוב.
5 בזמן האפייה מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים. עם צאת החלות מהתנור ובעודן חמות מברישים אותה בזיגוג הדבש. מפזרים מיד את הסוכר הגבישי. מצננים על גבי רשת.
הערות חשובות:
- כמות הבצק מספיקה להכנת 3-4 חלות. לכמות קטנה יותר, אפשר לחלק את הכמות בחצי.
- כדי לקבל חלה לא מתוקה, מוותרים על זיגוג הדבש ועל הסוכר הגבישי, ובמקומם מברישים את החלה בביצה טרופה מדוללת בכף מים רגע לפני האפייה. אם רוצים מפזרים שומשום/קצח או פרג על זיגוג הביצה.
- כדי להפוך את החלות לטבעוניות, מחליפים את הדבש בכמות זהה של סילאן. מוותרים על הביצים בבצק.
- החלות במיטבן ביום ההכנה. ניתן להכין מראש, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש.