אוכל
צילום׃ kungfu01, ShutterStock

לחמניות באן

להכין לחמניות באן בבית זה אתגר, אבל ממש לא כזה שלא תוכלו לעמוד בו. עם המתכון הזה ללחמניות באן מאודות - תוכלו להרים ארוחה אסייתית לתפארת

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 16/02/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 129 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-5 מנות:

3 וחצי כוסות קמח

3 כפות סוכר לבן

1 כף שמרים יבשים

1 כף אבקת אפייה

רבע כוס שמן קנולה לא מזוכך

חצי כפית מלח בישול גס

1 כף חומץ

כוס ורבע מים חמימים

אופן ההכנה:

1 לבאן: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, השמרים ואבקת האפייה. יוצרים גומה ומוסיפים פנימה את השמן, המלח, החומץ והמים. לשים היטב עד לקבלת בצק רך ואחיד.

2 מעבירים לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומניחים במקום חמים להתפחה של שעתיים לפחות.

3 לאחר שעתיים לשים שוב את הבצק ומחלקים לכדורים עגולים.

4 חותכים נייר אפייה לריבועים ומניחים על כל ריבוע כדור בצק. מתפיחים התפחה קצרה של עד 10 דקות ובזמן הזה מכינים את סיר האידוי.

5 מרתיחים מים בסיר אידוי וכשהמים מבעבעים מנמיכים את האש.

6 מניחים בסיר האידוי כמה לחמניות בכל פעם (יחד עם ריבוע נייר האפייה שמתחת).

7 מכסים את סיר האידוי ומאדים את הלחמניות בין 10 ל-12 דקות.

8 מוציאים את הלחמניות מהסיר ומעבירים לצינון על נייר אפייה.

וכאן יש מתכון של לחמניות באן עם פיצה בורי קריספי

בתיאבון!