לחמניות באן
להכין לחמניות באן בבית זה אתגר, אבל ממש לא כזה שלא תוכלו לעמוד בו. עם המתכון הזה ללחמניות באן מאודות - תוכלו להרים ארוחה אסייתית לתפארת
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-5 מנות:
3 וחצי כוסות קמח
3 כפות סוכר לבן
1 כף שמרים יבשים
1 כף אבקת אפייה
רבע כוס שמן קנולה לא מזוכך
חצי כפית מלח בישול גס
1 כף חומץ
כוס ורבע מים חמימים
אופן ההכנה:
1 לבאן: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, השמרים ואבקת האפייה. יוצרים גומה ומוסיפים פנימה את השמן, המלח, החומץ והמים. לשים היטב עד לקבלת בצק רך ואחיד.
2 מעבירים לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומניחים במקום חמים להתפחה של שעתיים לפחות.
3 לאחר שעתיים לשים שוב את הבצק ומחלקים לכדורים עגולים.
4 חותכים נייר אפייה לריבועים ומניחים על כל ריבוע כדור בצק. מתפיחים התפחה קצרה של עד 10 דקות ובזמן הזה מכינים את סיר האידוי.
5 מרתיחים מים בסיר אידוי וכשהמים מבעבעים מנמיכים את האש.
6 מניחים בסיר האידוי כמה לחמניות בכל פעם (יחד עם ריבוע נייר האפייה שמתחת).
7 מכסים את סיר האידוי ומאדים את הלחמניות בין 10 ל-12 דקות.
8 מוציאים את הלחמניות מהסיר ומעבירים לצינון על נייר אפייה.
וכאן יש מתכון של לחמניות באן עם פיצה בורי קריספי
בתיאבון!