אמפנדס
הכיסונים הארגנטינאיים המסורתיים במילוי מעולה של בשר וירקות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (17 מנות):
לבצק
300 גרם קמח לבן רגיל מנופה
כפית מלח
כף שמן
כ-3/4 כוס מים או "כמה שנכנס" כדי לקבל בצק רק, גמיש ולא דביק
למילוי
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
3-4 כפות שמן זית
250 גרם בשר בקר טחון
1 קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות
1 גמבה קטנה חתוכה לקוביות
1 עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות (ללא גרעינים)
כמה זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים (לא חובה)
מלח ופלפל שחור
להברשה
ביצה בלולה עם כף מים
אופן ההכנה:
1 לשים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק רק וגמיש, ומכסים במגבת עד השימוש.
2 מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים שום ומטגנים עוד שתי דקות.
3 מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, עד שהבשר נפרד והופך להיות גושים קטנים.
4 מוסיפים את הירקות, מלח ופלפל ומטגנים עוד כמה דקות, תוך ערבוב מתמיד. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים לחלוטין, ואם יש נוזלים – מסננים אותם.
5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק.
6 חותכים לריבועים בגודל של כ-10X10 ס"מ. מניחים במרכז כף גדולה של מילוי, סוגרים לצורת משולש ומהדקים היטב בצורת מזלג.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 מניחים את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה הבלולה במים. אופים כ-30 דקות או עד שמזהיב.