אוכל
צילום׃ istockphoto

אמפנדס

הכיסונים הארגנטינאיים המסורתיים במילוי מעולה של בשר וירקות

MAGIG | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 17/03/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (17 מנות):

לבצק

300 גרם קמח לבן רגיל מנופה
כפית מלח
כף שמן
כ-3/4 כוס מים או "כמה שנכנס" כדי לקבל בצק רק, גמיש ולא דביק

למילוי

1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
3-4 כפות שמן זית
250 גרם בשר בקר טחון
1 קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות
1 גמבה קטנה חתוכה לקוביות
1 עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות (ללא גרעינים)
כמה זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים (לא חובה)
מלח ופלפל שחור

להברשה

ביצה בלולה עם כף מים

אופן ההכנה:

1 לשים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק רק וגמיש, ומכסים במגבת עד השימוש.

2 מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים שום ומטגנים עוד שתי דקות.

3 מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, עד שהבשר נפרד והופך להיות גושים קטנים.

4 מוסיפים את הירקות, מלח ופלפל ומטגנים עוד כמה דקות, תוך ערבוב מתמיד. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים לחלוטין, ואם יש נוזלים – מסננים אותם.

5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק.

6 חותכים לריבועים בגודל של כ-10X10 ס"מ. מניחים במרכז כף גדולה של מילוי, סוגרים לצורת משולש ומהדקים היטב בצורת מזלג.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 מניחים את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה הבלולה במים. אופים כ-30 דקות או עד שמזהיב.