אוכל

מתכון לגריסיני שומשום

בלי מיקסר ובלי יותר מדי בלגן - ויש לכם מקלות גריסיני שומשומיים אקסטרה טעימים. תוספת מושלמת לארוחה ומנת נשנוש עילאית בפני עצמה. אפשר גם בלי שומשום, אבל לדעתנו הוא ממש מוסיף

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 22/07/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם קמח

חצי כוס שמן זית

1 ורבע כוסות מים

כפית חומץ

כף סוכר

כף שמרים יבשים

כפית מלח

לציפוי:

חלבון

שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מצרכי הבצק בקערה בעזרת כף. בסוף נעזרים בכפות הידיים ויוצרים כדור. מכסים את הבצק במגבת ונותנים לו לנוח כרבע שעה.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מחלקים את הבצק ל-16 ויוצרים מכל חתיכת בצק גליל יחסית דק.

4 טובלים את גלילי הבצק בחלבון ביצה ולאחר מכן בשומשום.

5 מניחים את מקלות הבצק המצופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל25-30 דקות עד שהגריסיני מזהיבים ומתקשים.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!