מתכון לגריסיני שומשום
בלי מיקסר ובלי יותר מדי בלגן - ויש לכם מקלות גריסיני שומשומיים אקסטרה טעימים. תוספת מושלמת לארוחה ומנת נשנוש עילאית בפני עצמה. אפשר גם בלי שומשום, אבל לדעתנו הוא ממש מוסיף
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 22/07/24
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
500 גרם קמח
חצי כוס שמן זית
1 ורבע כוסות מים
כפית חומץ
כף סוכר
כף שמרים יבשים
כפית מלח
לציפוי:
חלבון
שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים את מצרכי הבצק בקערה בעזרת כף. בסוף נעזרים בכפות הידיים ויוצרים כדור. מכסים את הבצק במגבת ונותנים לו לנוח כרבע שעה.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 מחלקים את הבצק ל-16 ויוצרים מכל חתיכת בצק גליל יחסית דק.
4 טובלים את גלילי הבצק בחלבון ביצה ולאחר מכן בשומשום.
5 מניחים את מקלות הבצק המצופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל25-30 דקות עד שהגריסיני מזהיבים ומתקשים.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!