אוכל
צילום׃ שרון ברקוביץ, ברקו מייד

לחם פינוקים בקלי קלות

גם אתם רוצים לאפות לחם טרי, כזה עם אגוזים וגרעינים, שכל מה שהוא צריך בחיים זה שכבה דקה של חמאה? השבוע גילינו שלא חייבים לעבוד קשה בשביל זה: חצי שעה עבודה בלי לישה (אנחנו חוזרים: בלי לישה) - ואתם שם

שרון ברקוביץ | ברקו מייד | פורסם 30/11/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 228 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס וחצי מים חמים

כף שמרים יבשים

כף מלח

2 וחצי כוסות קמח לבן

1 כוס קמח מלא 

1 כוס תוספות שאוהבים (השתמשנו ברבע כוס זרעי חמנייה, רבע זרעי דלעת וחצי אגוזי מלך)

לשימון:

תרסיס שמן או שמן

אופן ההכנה:

1 אל קערה קטנה שופכים את המים החמים ומוסיפים את השמרים והמלח.

2 מערבבים היטב עד שאין גושים.

3 בקערה גדולה מניחים את הקמח (הלבן+ המלא) ומעליו שופכים את תערובת המים והשמרים. מערבבים קלות עם כף.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

4 מוסיפים את התוספות ומערבבים עוד קצת, רק עד לאיחוי כל המרכיבים.

5 מניחים להתפחה במשך שעה (מכוסה במגבת).

6 מחממים תנור ל-250 מעלות.

7 משמנים תבנית אינגליש קייק עם תרסיס שמן או מעט שמן.

8 בידיים מקומחות מחלצים את הבצק שתפח מהקערה, טופחים עליו קצת לתת לו צורה של לחם ומעבירים אל תבנית האינגליש המשומנת.

9 אופים ב-250 מעלות 20 דקות, עד שהחלק העליון מרגיש קשה למגע ומקבל צבע שזוף.

לחם ללא לישה (צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד)
פחות מחצי שעה עבודה - ואתם שם|צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד

הערות:

אפשר להמיר את הקמחים במתכון (הלבן והמלא) בשלוש וחצי כוסות קמח מכל סוג. 

לעוד מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית עקבו אחרי BERKO MADE בפייסבוק ובאינסטגרם או בקרו באתר.

בתאבון