אוכל
צילום׃ אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

טורטיות ללא גלוטן

עלי טורטייה פריכים וריחניים בגרסה נטולת גלוטן

רות טרכטמן | טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין | פורסם 29/09/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3/4 כוס קמח קונדיטור

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה

1/4 כוס קמח אורז מלא

1/4 1 כפית גרעיני דלעת טחונים

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1 כפית שטוחה מלח

2 כפיות שמן

3/4 כוס מים/חלב פושר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומניחים את הבצק כ-20 דקות בטמפרטורת החדר.

2 בוצעים מהבצק 8 כדורים ומרדדים כל כדור מהם לעלה טורטייה דק על משטח מקומח קלות.

3 מתיזים ספריי שמן על מחבת טפלון שחוממה על להבה גבוהה. מטגנים את עלה הטורטייה עד שבחלקו העליון נוצרות בועות ובחלקו התחתון נוצרות נקודות שחומות. הופכים את הטורטייה ומטגנים עוד כדקה. מסירים מהאש ומניחים על מגבת. מכסים במגבת.

* ניתן להקפיא את הטורטיות אחרי הטיגון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!