אוכל

שושני גבינה וריבה

מאפה קלאסי ומתוק

ברק חי חורש | טרה | פורסם 23/12/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

50 גרם שמרים טריים
2 וחצי כפות סוכר
רבע כוס מים (מהברז)
כוס חלב 3%
6 כוסות קמח (מנופה)
200 גרם חמאה
3 ביצים + 1 חלמון (הצהוב)
קורט מלח דק

למילוי

100 גרם ריבת תות
2 חבילות טוב טעם
כוס סוכר
ביצה
2 פקקים תמצית ווניל

אופן ההכנה:

• מחממים תנור לחום של 200 מעלות• מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק היבשים ולשים כדקה• מוסיפים לקערת המיקסר את שאר חומרי הבצק (הרטובים) ולשים כשתי דקות• נותנים לבצק לנוח (בקערת המיקסר) כ – 10 דקות ולשים אותו בשנית כשתי דקות נוספות• מכינים את המילוי: מערבבים היטב בקערה נפרדת את כל החומרים פרט לריבה• מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים, מרדדים כל עלה לעובי של כ- 1 ס"מ• מורחים כל עלה בשכבת ריבה, עליה את תערובת הגבינה ומגלגלים לצורת גליל• חותכים כל גליל ל- 6 חתיכות (שושנים) ובתבנית בובקה (עם החור באמצע) משומנת ומקומחת מסדרים את השושנים שנוצרו באופן צמוד• מערבבים חלמון ביצה עם 3 כפות מים להברשת העוגה, מברישים את השושנים שבתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש כ – 40 דקות