צילום׃ שחר פליישמן, מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים
סהרוני גבינה
מאפי גבינה קטנים, שובבים וכל כך טעימים שלא תאמינו כמה קל ומהיר להכין
גלי ברמן | מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים
| פורסם 27/01/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
300 גרם גבינה צהובה מגוררת
300 מ"ל קוטג' או אשל
50 גרם חמאה
3 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית מלח
לקישוט
2 ביצים
2 כפות שומשום שחור
מעט תימין
מעט גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1 שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון לפי הסדר. מפעילים את המעבד בפולסים רק עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות. 2. מחממים תנור ל-175 מעלות. 3. את הבצק שהתקרר חותכים לכ-40 עיגולים שווים, מגלגלים כל אחד מהם לנקניק ויוצרים ממנו צורת סהר. את הסהרונים המוכנים מניחים על גבי תבנית גדולה ושטוחה, מרופדת בנייר אפייה. 4. מברישים את הסהרונים במעט מים, בוזקים עליהם את השומשום והפרמזן ואופים עד הזהבה, 10–12 דקות.