לחמניות פופאוברס ב-10 דקות
זה לא בדיוק לחם, כי אין כאן שמרים וגם לא חומר מתפיח אחר (רק קמח וביצים, מלח וסוכר), אבל זה כן נראה כמו לחם, טרי כמו לחם וטעים כמו לחם - והכל בזכות שיטת האפייה, בתבנית שקעים בחום גבוה מאוד
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-6 מאפים בתבנית פופאוברס או 12 בתבנית מאפינס:
4 ביצים בטמפרטורת החדר
210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
375 מ"ל (כוס וחצי) חלב פושר
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה סוכר
פרמזן מגוררת
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום גבוה מאוד - 220 מעלות.
2 מכניסים את התבנית לתנור כדי שתתחמם היטב. אם יש תבנית ייעודית לפופאוברס מה טוב, אם אין - משתמשים בתבנית מאפינס עמוקה ככל האפשר - ולא מסיליקון!
3 טורפים את הביצים עם החלב. מוסיפים קמח, סוכר ומלח ומערבבים עד שהבלילה אחידה.
4 מוציאים את התבנית ומשמנים את שקעי התבנית בתרסיס שמן.
5 יוצקים מהבלילה עד לשלושת רבעי מגובה השקעים ומפזרים פרמזן מגוררת. מחזירים בזהירות לתנור הלוהט.
6 אופים 20 דקות על חום גבוה, ואז מנמיכים את מעלות התנור ל-180 ואופים עוד 15-20 דקות.
7 מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור והופכים מיד על רשת צינון - כדי שהפופאוברים לא יספגו לחות. מנקבים כל תפיחית פעם-פעמיים בסכין חד, כדי לאפשר לאדים לצאת החוצה ולסייע לפופאוברס לשמור על צורתם.
8 אוכלים מיד.
טיפים חשובים להצלחה:
** המתכון הזה לא עובד עם תבניות סיליקון. תבנית מתכת בלבד.
** החום הוא קריטי. חובה לחמם היטב את התנור עם התבנית מראש, ולא לפתוח אותו במהלך האפייה.
** החלב והביצים צריכים להיות בטמפרטורת החדר. אם לא - אפשר לחמם את החלב קלות במיקרו.
** אפשר להכין את הבלילה ערב מראש ולשמור מכוסה במקרר - אבל אחרי האפייה יש לאכול את הפופאוברס מיד.
בתיאבון!