אוכל
יח``צ׃ אבי ולדמן, יחסי ציבור

קיש עגבניות שרי צהובות

טארטים אישיים המוגשים עם גבינת ריקוטה מעל

אורן לוקסנבורג | מסעדת BARIBA | פורסם 20/08/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק פריך:

1 כוס קמח לבן
3/4 כוס קמח מלא
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
1 ביצה
1/2 כפית מלח

למלית:

2 כפות שמן זית
1 ק"ג עגבניות שרי צהובות
4 ביצים שלמות
1 כפית טבסקו
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

חופן עגבניות שרי
4 כפות גדושות גבינת ריקוטה מלוחה 5%
2 כפות נבטי בזיליקום או עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבלים את כל החומרים במעבד מזון, בפולסים עד שנוצר בצק. מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מ"מ ומשטחים על התבנית. 2. אופים את התחתית כ-20 דקות עד שהיא משחימה קלות ומוציאים מהתנור. 3. מגבירים את החום ל-230 מעלות משמנים את עגבניות השרי בשמן הזית וצולים בתנור בחום גבוה כ-12 דקות. 4. מעבירים למחבת גדולה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות נוספות עד שהעגבניות מתרככות ומצטמצמות לחצי מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות. 5. טוחנים את העגבניות בבלנדר ומסננים, מוסיפים ביצים, טבסקו מלח ופלפל ומערבבים. 6. ממלאים את תחתיות הקיש בתערובת ואופים כ-25-30 דקות עד שהתערובת יציבה מגישים עם כף ריקוטה מעל כל קיש, עגבניות שרי חצויות ונבטי בזיליקום.