קיש עגבניות שרי צהובות
טארטים אישיים המוגשים עם גבינת ריקוטה מעל
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק פריך:
1 כוס קמח לבן
3/4 כוס קמח מלא
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
1 ביצה
1/2 כפית מלח
למלית:
2 כפות שמן זית
1 ק"ג עגבניות שרי צהובות
4 ביצים שלמות
1 כפית טבסקו
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
חופן עגבניות שרי
4 כפות גדושות גבינת ריקוטה מלוחה 5%
2 כפות נבטי בזיליקום או עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבלים את כל החומרים במעבד מזון, בפולסים עד שנוצר בצק. מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מ"מ ומשטחים על התבנית. 2. אופים את התחתית כ-20 דקות עד שהיא משחימה קלות ומוציאים מהתנור. 3. מגבירים את החום ל-230 מעלות משמנים את עגבניות השרי בשמן הזית וצולים בתנור בחום גבוה כ-12 דקות. 4. מעבירים למחבת גדולה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות נוספות עד שהעגבניות מתרככות ומצטמצמות לחצי מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות. 5. טוחנים את העגבניות בבלנדר ומסננים, מוסיפים ביצים, טבסקו מלח ופלפל ומערבבים. 6. ממלאים את תחתיות הקיש בתערובת ואופים כ-25-30 דקות עד שהתערובת יציבה מגישים עם כף ריקוטה מעל כל קיש, עגבניות שרי חצויות ונבטי בזיליקום.