אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

בריוש

המאפה הצרפתי הכי מושלם שיש במילויים חגיגיים לכבוד ראש השנה

בן עמי ברתיני שביט | בן עמי | פורסם 26/08/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק

500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
10 גרם מלח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
4 ביצים
300 גרם חמאה בטמפרטורת חדר חתוכה לקוביות קטנות
100 מ"ל חלב
25 גרם (1/2 שקית/קובייה) שמרים טריים
מעט קליפת לימון מגוררת

למליות

ריבת רימונים

 

למלית תפוח בדבש

0.5 ק"ג תפוחי עץ סמיט
50 גרם דבש
רבע כוס מים
מיץ מחצי לימון
מקל וניל

למלית קרם שקדים ודבש

50 גרם אבקת סוכר
50 גרם דבש
100 גרם שקדים מולבנים טחונים
1 כפית גדושה קורנפלור
100 גרם חמאה קרה
1 ביצה
2 כפות רום (לא תמצית)

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים לבצק למעט החמאה ולשים כחמש דקות עד לקבלת בצק חלק.

2 מוסיפים חמאה לאט לאט, כל פעם 2-3 קוביות קטנות ולשים עד שהיא נטמעת בבצק. לשים עוד 5 דקות אחרי שכל החמאה נטמעת בבצק. מכסים ומניחים במקרר ללילה.

3 מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי 5 מ"מ, אורך כ-14 ס"מ ורוחב 6 ס"מ.

4 מורחים על כל מלבן כ-60 גרם מלית. מקפלים לחצי באורך ועוד פעם לחצי ברוחב.

5 שמים את מעטפות הבצק במנג'טים של סופלה חד פעמיים ומניחים בצד עד שהם מכפילים את נפחם.

6 מחממים תנור ל 180 מעלות.

7 מורחים את הבריושים בביצה. על בריוש התפוחים מפזרים סוכר מעורבב במעט קינמון.

8 אופים כ-20 דקות עד שהמאפים מזהיבים ואפויים.

אופציות למליות:

1.ריבת רימונים

2 מלית תפוח בדבש:  מקלפים ופורסים את תפוחי העץ. מבשלים את התפוחים בסיר בתוספת 50 גרם דבש, רבע כוס מים, מיץ מחצי לימון ומקל וניל עד שהתפוחים מתרככים. קוצצים דק דק.

3 מלית קרם שקדים ודבש: מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי הקרם.