אוכל
תמונת AVI׃ mako

חלה מיוחדת

חלה מתוקה לשבת

פיליס גלזר | עושים חיים וטעים | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בקערה אחת שמים:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס דבש
2 כפיות מלח
3 ביצים
1.5 כוסות מים פושרים

בקערה שניה שמים:
1 שקית "שמרית"
כ-3 כוסות קמח לבן כ-1 כוסות קמח מלא
עוד 3 כוסות קמח לבן ו- 1 כוס קמח מלא לפי הצורך
חלמון ביצה

אופן ההכנה:

מערבבים את החומרים בכל קערה. יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים פנימה את תוכן הקערה השניה. מערבבים באיטיות בעזרת כף עץ או זרוע לישה של המערבל חשמלי. בבחישה מתמדת, מוסיפים עוד קמחים לפי הצורך עד שהערבוב נעשה קשה והבצק נפרד מדפנות הקערה. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים כ- 5 דקות, עד שהבצק כבר לא דביק ומתקבל מרקם של תנוך האוזן . שוטפים את קערת המערבל, משמנים ומניחים בה את הבצק. הופכים את הבצק כדי שכל הצדדים יהיו משומנים. מכסים ברדיד ניילון ומגבת ומתפיחים כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו. נותנים מכה חזקה באמצע הבצק כדי להפסיק את ההתפחה ומניחים בצד ל- 5 דקות. יוצרים שתי חלות או חלה עגולה: משתמשים בתבנית קפיצית משומנת בגודל 26 ס"מ. יוצרים כדורים בגדול של כדורי פינג פונג ומסדרים אותם כך שהקצוות נוגעים בעיגול ליד דפנות התבנית. יוצרים 3 כדורים בגודל כדורי טניס ושמים אותם באמצע. מברישים בחלמון ביצה מקושקש ומדולל בכפית מים. מפזרים גרעיני חמניות, פרג, שומשום, קצח או קווקאר ואופים בתנור מחומם מראש ל180 מעלות כ- 25 דקות. מחכים כ- 10 דקות לפני שמשחררים מן התבנית.