לחמעג'ון
פיתה ביתית רכה עם שכבה עשירה של בשר, עגבניות בצל ותבלינים. כמו בתורכיה, רק פי אלף יותר טעים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לבצק
500 גרם קמח לבן
1 כף שטוחה של שימרית
1/2 כוס שמן זית
11/4 כוס מים בטמפ' החדר
קורט מלח
לתערובת הירקות
2 עגבניות גדולות רכות
1 גמבה גדולה
1 פלפל ירוק
1 בצל גדול
2-3 שיני שום
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
לבשר
500 גרם בשר בקר טחון מס' 2 (צלעות)
1/2 כוס שמן זית
1 כף שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כף שטוחה פפריקה אדומה בשמן
1 כפית שטוחה קינמון
להגשה
1 פלפל ירוק חריף
1 לימון
אופן ההכנה:
1 לערבב את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-5 דק' עד שכל החומרים מתאחדים לבצק, להניח בצד ולתת זמן התפחה כ-30 דק'.
2 לחתוך את כל הירקות לרבעים, לטחון במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה אך לא מידי. להעביר לקערה בצד.
3 לתערובת הירקות להוסיף את הבשר ,השמן, המלח והתבלינים. לערבב לעיסה ולהניח בצד.
4 אחרי התפחתו של הבצק, לחלק את הבצק לכדורים בגודל של עגבניית שרי, לרדד את עיגולי הבצק, להניח עליהם את תערובת הירקות והבשר בצורה אחידה ולהשאיר שוליים קטנים. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180מעלות כ 20 דק'.
5 לחתוך פלפלים ירוקים חריפים ולימונים חתוכים לרבעים ולהניח לצד הלחמאג'ון. בתיאבון.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (7 מנות) – לא כולל האופציות לתוספות.
אנרגיה | 676 קלוריות |
חלבונים | 29 גרם |
פחמימות | 64 גרם |
שומנים | 34 גרם |