אוכל
צילום׃ אינה קראבצקי

מאפה שאריות משגע

חוץ מבצק עלים, לא היה כלום בבית, ובכל זאת אינה הצליחה להנפיק מאפה חם וטעים להפליא

אינה קראבצקי | mako | פורסם 23/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי חבילה בצק עלים מרודד (מופשר)

2 בצלים חתוכים לחצאי ירח

חצי כרוב לבן קצוץ דק

מלח ופלפל

4 ביצים קשות

שמן קנולה

ביצה אחת טרופה

כף פרג\שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה.

2 מטגנים את הכרוב עד להזהבה, ומתבלים במלח והרבה פלפל שחור. את הביצים חותכים לחצאים.

3 מניחים את הבצק המרודד על משטח מקומח. מסדרים במרכז לאורכו את הכרוב, אחר כך את חצאי הביצים ובסוף את הבצל. סוגרים את קצות הבצק, מהדקים היטב ומניחים על תבנית אפייה משומנת עם הצד החלק כלפי מעלה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים את הפרג.

4 אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שכל המאפה זהוב, ומגישים עם שמנת חמוצה.