אוכל
צילום׃ מאפיית לחמים

לחם מלא דגנים

שאור, פשתן, בורגול וגרעיני דלעת - חגיגה של דגנים בלחם חגיגי במיוחד

אורי שפט | מאפיית לחמים | פורסם 21/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם קמח חיטה לבן מנופה (2 ושליש כוסות)
200 גרם קמח חיטה מלא, מנופה (1.5 כוסות)
300 גרם מים (1 ורבע כוסות)
20 גרם שמרים טריים (2 כפות)
150 גרם שאור
15 גרם מלח (1 כף)
50 גרם גרעיני פשתן (1/3 כוס)
70 גרם בורגול גס (חצי כוס)
50 גרם גרעיני דלעת (שליש כוס)

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק יוצקים את המים השקולים לקערת הלישה, מוסיפים את הבורגול והפשתן ומערבבים, משרים עשר דקות, מפוררים לתוך קערת הלישה את השמרים ומוסיפים לפי הסדר: שאור, שני סוגי קמח ומלח. 2. בעזרת וו הלישה שמים במהירות נמוכה כ-4 דקות לאיחוד החומרים. 3. מגבירים למהירות בינונית ושמים עוד 10 דקות לקבלת בצק גמיש ורך. 4. מנמיכים למהירות נמוכה ומוסיפים את גרעיני הדלעת. שמים דקה עד שהגרעינים נבלעים ולא יותר. 5. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, לשים מעט ביד ומגלגלים לכדור. 6. מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 60 דקות, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. 7. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים בעזרת סכין. מגלגלים את הבצק לכדורים, מניחים את ארבעת הכדורים על משטח מקומח קלות, מכסים ומתפיחים עוד 20 דקות. 8. מועכים כל כדור בצק לעיגול בעובי 3 ס"מ ומגלגלים לכיכרות מוארכות ומהודקות. מניחים את הכיכרות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים 70 דקות. 9. כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל-200 מעלות. בעזרת סכין משוננת, קטנה וחדה חורצים בכיכרות חמישה חריצים אלכסוניים. 10. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים 10 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים עוד 20 דקות, לקבלת לחם מושחם. 11. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.