אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

פרעצל משפחתי ענק

עזבו אתכם מפרעצלים ביתיים שמכינים אחד אחד, ובואו לגלות איך פרעצל אחד ענק יכול להשביע ועל הדרך לשמח בטירוף את כל המשפחה. בונוס: בגרסה המוגדלת מקצרים תהליכים ומדלגים על שלב הבישול במים רותחים

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 02/11/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם (4 כוסות) קמח

6 גרם שמרים יבשים או 18 גרם שמרים טריים

25 גרם (2 וחצי כפות) סוכר דמררה

2 כפיות מחוקות מלח

300 מ"ל (כוס ורבע) מים, חמימים

30 גרם חמאה, רכה

להברשה:

5 גרם (כפית) סודה לשתייה

80 מ"ל (שליש כוס) מים רותחים

1 ביצה, טרופה

זעתר יבש

שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר דמררה ומלח. מוסיפים מים חמימים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.

2 מעצבים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה גדולה ומכסים במגבת נקייה (או בניילון נצמד רופף). מתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח.

3 מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים אותו על משטח עבודה מקומח קלות ל-8 חלקים שווים. מכסים במגבת נקייה ומניחים לו לנוח עוד רבע שעה.

4 מגלגלים כל חתיכת בצק על משטח העבודה לרצועה ארוכה ודקה בעובי כ-2 ס"מ.

5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומסדרים שתי רצועות בצק בצורת עיגול גדול (זאת תהיה המסגרת של המאפה). צובטים יחד את הקצוות לחיבור.

6 מעצבים את יתר הרצועות לצורות של בייגלה: חוצים כל רצועת בצק לאורכה, ומפתלים את שני החלקים שלה יחד לקבלת צורת ביסלי (אם הבצק מתעייף ומקשה על העיצוב, מכסים אותו במגבת נקייה ומניחים לו לנוח מעט).

>> אהבתם? עוד המון הפתעות מחכות לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות

7 סוגרים את הרצועות לצורת בייגלה: משחילים את רצועות הביסלי שהתקבלו אחת בתוך השנייה, כמו בסמל האולימפיאדה. מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים כ-20 דקות.

8 מחממים תנור ל-220 מעלות.

9 מערבבים היטב את הסודה לשתייה במים הרותחים, ומברישים את הבצק. מברישים אותו גם בביצה טרופה ומפזרים מעל זעתר ושומשום. אופים כ-20 דקות להשחמה, מצננים וזוללים (המאפה במיטבו ביום ההכנה).