אוכל
צילום׃ דניאל בר און

״פיצה לבנה״ - פוקצ'ה עם ירקות ירוקים

פוקצ'ה חמימה ללא גבינה עם קישוא, שעועית ופלפלים מוקפצים בשמן זית לצד סלט ירוק מפתיע עם קולורבי, מלפפון ושעועית טורקית

שי טובול | מאסטר שף | פורסם 06/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק פיצה:

500 ג' קמח

1 ביצה

2 כפות שמן קנולה

1 כף שמן זית

כוס מים פושרים

1 כפית מלח

2-3 כפות סוכר

צרור קטן של שמיר קצוץ

ירקות לפיצה:

2-3 בצלים ירוקים קצוצים

חופן שעועית ירוקה

מלח

פלפל

קורט אורגנו

קישוא חתוך לטבעות.

פלפל ירוק

פלפל חריף ירוק

לסלט:

עלי חסה

מלפפון

קולורבי

מלח

פלפל

קורט אורגנו

שעועית ירוקה טורקית

עלי נענע

מיץ לימון

סוכר

אופן ההכנה:

1 הבצק: בקערה לשים את כל החומרים יחד (מלבד השמיר) תוך כדי הוספת מים. מוסיפים את השמיר ולשים במשך 8-10 דקות.

2 במחבת עם שמן זית מקפיצים את השעועית הירוקה ומתבלים במלח, פלפל ומעט אורגנו. מקפיצים את הקישוא לשמן זית, מלח, פלפל ומעט אורגנו. שורפים את הפלפל הירוק על הגז וחותכים לרצועות דקות. חוזרים על אותה פעולה עם הפלפל החריף.

3 הסלט הירוק  קורעים חסה עם רצועות דקות של מלפפון וקולורבי. שעועית טורקית חתוכה לרצועות מוקפצת במחבת עם שמן זית מלח ופלפל. צרור קטן של עלי נענע קצוצה. רוטב של לימון שמן זית מלח פלפל וסוכר – להמיס מעט על האש לצנן ולהוסיף לסלט.

4 הפיצה: מרדדים את הבצק למשטח דק בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתוך מחבת פסים שאפשר להכניס לתנור או על מגש פיצה עם רווחים. מתבלים את הירקות במעט מלח גס ומקשטים את הבצק.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את המחבת/המגש למשך 20-25 דקות עד לקבלת צבע שחום של הפיצה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים