צילום׃ אבי כהן, יחסי ציבור
סופגניה קלאסית
פלא הבצק המטוגן של חג החנוכה במתכון קלאסי ופשוט, במלית ריבה או שוקולד
בן עמי ברתיני שביט | בן עמי
| פורסם 19/11/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
1 ק"ג קמח
80 גרם שמרים
כף סוכר
¾ כוס סוכר
½ כוס חלב פושר
200 גרם חמאה מומסת
4 חלמונים
2 כפות קוניאק
גרידת לימון
תמצית וניל
2 כוסות חלב פושר
אופן ההכנה:
1 מערבבים את השמרים עם כף סוכר וחצי כוס חלב פושר. שמים בצד עד שמתחיל לתסוס.
2 בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים, מוסיפים את השמרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
3 שמים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4 לשים את הבצק התפוח ביד פעם שנייה ונותנים לו לתפוח עוד שעה.
5 יוצרים כדורים ביד ושמים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה, לתפיחה נוספת.
6 מטגנים בשמן עמוק חם עד שזהוב משני הצדדים.
7 ממלאים בריבה או שוקולד ובוזקים מעט אבקת סוכר מעל.