אוכל
צילום׃ אבי כהן, יחסי ציבור

סופגניה קלאסית

פלא הבצק המטוגן של חג החנוכה במתכון קלאסי ופשוט, במלית ריבה או שוקולד

בן עמי ברתיני שביט | בן עמי | פורסם 19/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ק"ג קמח
80 גרם שמרים
כף סוכר
¾ כוס סוכר
½ כוס חלב פושר
200 גרם חמאה מומסת
4 חלמונים
2 כפות קוניאק
גרידת לימון
תמצית וניל
2 כוסות חלב פושר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את השמרים עם כף סוכר וחצי כוס חלב פושר. שמים בצד עד שמתחיל לתסוס.

2 בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים, מוסיפים את השמרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

3 שמים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4 לשים את הבצק התפוח ביד פעם שנייה ונותנים לו לתפוח עוד שעה.

5 יוצרים כדורים ביד ושמים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה, לתפיחה נוספת.

6 מטגנים בשמן עמוק חם עד שזהוב משני הצדדים.

7 ממלאים בריבה או שוקולד ובוזקים מעט אבקת סוכר מעל.