חלת בריוש
מה קורה כשלוקחים חלה מעולה ומעשירים אותה בביצים וחמאה מלוא החופן? מקבלים את יצירת המופת הזו: חלת הבריוש השמימית של "אלחנן -תרבות לחם". בקרוב אצלכם
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-2 חלות:
1 ק"ג קמח לחם
90 גרם מים
10 ביצים
50 גרם שמרים טריים
120 גרם סוכר
25 גרם מלח ים
500 גרם חמאה רכה
להברשה:
1 ביצה טרופה עם כף מים
חופן גדול סוכר גבישי
אופן ההכנה:
1 לשים את כל המרכיבים למעט המלח והחמאה על מהירות נמוכה במיקסר עם וו לישה. אחרי 10 דקות לישה מוסיפים את המלח ואז את החמאה, תוך כדי לישה, וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות.
2 מתפיחים שעה בטמפרטורת החדר ואז מכניסים למקרר לשעתיים, כדי שהבצק יתייצב (אם יש לכם זמן תנו לו עוד חצי שעה במקפיא, כך יהיה קל יותר לעבוד איתו).
3 מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ויוצרים מהם כדורים על משטח מקומח היטב (אם רוצים, אפשר ליצור יותר כדורים).
4 מרפדים 2 רינגים גדולים וגבוהים בנייר אפייה. מסדרים את כדורי הבצק בתוך הרינגים ומניחים לו לתפוח לפחות שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
5 מחממים תנור ל-170 מעלות.
6 מורחים בעדינות את החלק העליון של החלות התפוחות בביצה טרופה עם מים ומפזרים סוכר גבישי.
7 אופים 20 דקות. מוציאים ומניחים ל-5 דקות, ואז מחלצים מהרינג.
* מומלץ לאכול עם שמנת חמוצה וריבת תות ביתית.