אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

חלת בריוש

מה קורה כשלוקחים חלה מעולה ומעשירים אותה בביצים וחמאה מלוא החופן? מקבלים את יצירת המופת הזו: חלת הבריוש השמימית של "אלחנן -תרבות לחם". בקרוב אצלכם

אלדד שמואלי | אלחנן - תרבות לחם | פורסם 22/11/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 143 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

ל-2 חלות:

1 ק"ג קמח לחם

90 גרם מים

10 ביצים

50 גרם שמרים טריים

120 גרם סוכר

25 גרם מלח ים

500 גרם חמאה רכה

להברשה:

1 ביצה טרופה עם כף מים

חופן גדול סוכר גבישי

אופן ההכנה:

1 לשים את כל המרכיבים למעט המלח והחמאה על מהירות נמוכה במיקסר עם וו לישה. אחרי 10 דקות לישה מוסיפים את המלח ואז את החמאה, תוך כדי לישה, וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות.

2 מתפיחים שעה בטמפרטורת החדר ואז מכניסים למקרר לשעתיים, כדי שהבצק יתייצב (אם יש לכם זמן תנו לו עוד חצי שעה במקפיא, כך יהיה קל יותר לעבוד איתו).

3 מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ויוצרים מהם כדורים על משטח מקומח היטב (אם רוצים, אפשר ליצור יותר כדורים).

4 מרפדים 2 רינגים גדולים וגבוהים בנייר אפייה. מסדרים את כדורי הבצק בתוך הרינגים ומניחים לו לתפוח לפחות שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.

5 מחממים תנור ל-170 מעלות.

6 מורחים בעדינות את החלק העליון של החלות התפוחות בביצה טרופה עם מים ומפזרים סוכר גבישי.

7 אופים 20 דקות. מוציאים ומניחים ל-5 דקות, ואז מחלצים מהרינג.

* מומלץ לאכול עם שמנת חמוצה וריבת תות ביתית.