צילום׃ מיכל ודקל צלמים, יחסי ציבור
קיש בצל
בצק חמאתי ופריך במילוי מעולה של בצל וגבינות
בן עמי ברתיני שביט | בן עמי
| פורסם 29/04/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
180 גרם קמח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
¼ כפית סוכר
2 כפות מי קרח
כמה טיפות מיץ לימון
למלית
750 גרם בצל מאודה (מצב שקוף)
100 גרם גבינה צהובה
250 גרם גבינה 9%
2 כפות שטוחות קמח
1/2 כפיות אבקת אפיה
3 ביצים
1 כפית מלח
1/4 כפית כוסברה
1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 מעבדים את כל החומרים לבצק בפוד פרוססור (לא יותר מידי).
2 מרדדים ומרפדים תבנית בקוטר 26. מקפיאים.
3 אופים אפייה מקדימה של כ- 15 דקות עד שמזהיב.
4 מערבבים היטב את כל חומרי המלית ומוזגים לקלתית הבצק.
5 אופים בחום של 175 מעלות במשך כ-35 דקות.