אוכל
צילום׃ מיכל ודקל צלמים, יחסי ציבור

קיש בצל

בצק חמאתי ופריך במילוי מעולה של בצל וגבינות

בן עמי ברתיני שביט | בן עמי | פורסם 29/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.1 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

180 גרם קמח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
¼ כפית סוכר
2 כפות מי קרח
כמה טיפות מיץ לימון

למלית

750 גרם בצל מאודה (מצב שקוף)
100 גרם גבינה צהובה
250 גרם גבינה 9%
2 כפות שטוחות קמח
1/2 כפיות אבקת אפיה
3 ביצים
1 כפית מלח
1/4 כפית כוסברה
1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מעבדים את כל החומרים לבצק בפוד פרוססור (לא יותר מידי).

2 מרדדים ומרפדים תבנית בקוטר 26. מקפיאים.

3 אופים אפייה מקדימה של כ- 15 דקות עד שמזהיב.

4 מערבבים היטב את כל חומרי המלית ומוזגים לקלתית הבצק.

5 אופים בחום של 175 מעלות במשך כ-35 דקות.