אוכל

מאפה עם דובדבנים מיובשים

גרסה קצת אחרת של מנת הכנאפה המוכרת והאהובה

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 06/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסירופ:

½ 1 כוס סוכר
½ 1 כוס מים
מעט מיץ לימון
1 כפית מי ורדים או מי זהר

לקדאיף:

½ קילו איטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת

למלית:

½ קילו גבינת ריקוטה טריה
1 כוס דובדבנים מיובשים מושרים במים
2 כפות אבקת סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים, סוכר ומיץ הלימון. מבשלים עד לקבלת סירופ סמיך. 2. בקערה עמוקה מערבבים את גבינת הריקוטה, הדובדבנים, אבקת הסוכר וקליפת הלימון. 3. בקערה נוספת מניחים את אטריות הקדאיף ובוזקים עליהן את החמאה המומסת. בעזרת הידיים מערבבים היטב ומפרדים את האטריות. 4. קולים את הכנאפה- מחממים מעט חמאה במחבת טפלון רחבה. 5. מניחים במחבת חצי מכמות האטריות. עליהן את תערובת הגבינות בשכבה אחידה, ומעל הכול את המחצית השנייה של האטריות. 6. קולים במשך חמש דקות על להבה בינונית. הופכים את הכנאפה לצלחת רחבה 'ומגלישים' אותה חזרה למחבת בכדי לקלות את הצד השני חמש דקות נוספות. 7. הופכים שוב לצלחת הגדולה. 8. מוסיפים לסירופ הסוכר כפית מי ורדים או מי זהר ובוזקים מיד על הכנאפה החמה.