אוכל
צילום׃ דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, מחלבות גד

קיש אנטיפסטי וגבינות

כל אחד צריך מתכון שמצליח תמיד, מתאים לכל אירוע - מבראנץ' עם החברים, דרך ארוחת ערב אצל הבוס ועד נשנוש קליל לכל המשפחה - והכי חשוב, סופר טעים. קבלו קיש אנטיפסטי שמסמן "וי" גדול על כל הסעיפים

שי לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 21/11/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית (תבנית פאי 28 ס"מ):

2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל

175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

כפית שטוחה מלח

חצי כפית סוכר

ביצה

לאנטיפסטי:

‏בטטה קטנה, פרוסה לעיגולים בעובי 1 ס"מ

זוקיני בינוני, פרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ

כוס וחצי פרחי כרובית קטנים

עלים מגבעול תימין אחד

3-2 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

למלית:

‏2 ביצים גדולות (L)

קופסה (250 גרם) ריקוטה טבעית 5%

100 גרם מנצ'גו 34%, מגוררת גס

רבע כוס עירית קצוצה גס

2-1 שיני שום כתושות

אגוז מוסקט טחון טרי

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מכינים את האנטיפסטי: מניחים את הירקות בתבנית, מפזרים עלי תימין, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-20 דקות עד שהירקות מתחילים להזהיב. מצננים היטב.

3 בינתיים מכינים את הקלתית: שמים קמח, חמאה, מלח וסוכר בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודופנות התבנית ומסירים את עודפי הבצק בעזרת מערוך. דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים 20-15 דקות עד שהבצק זהוב מעט. מצננים 10 דקות.

5 מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הקלתית ומסדרים מעל את הירקות הקלויים.

6 אופים 35-30 דקות, עד שהטארט זהוב ויציב.

* אם לא מגישים מיד, מכסים ושומרים עד 3 ימים במקרר. להגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.