אוכל
צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

סופגניה במילוי ריבת חלב

לכבוד חג החנוכה, מתכון לסופגניות ביתיות במילוי ייחודי שימלאו את הבית באווירת חג

בן עמי ברתיני שביט | בן עמי | פורסם 19/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ק"ג קמח
80 גרם שמרים
כף סוכר
¾ כוס סוכר
½ כוס חלב פושר
200 גרם חמאה מומסת
4 חלמונים
2 כפות קוניאק
גרידת לימון
תמצית וניל
2 כוסות חלב פושר

למילוי

100 גרם ריבת חלב
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את השמרים עם כף סוכר וחצי כוס חלב פושר. שמים בצד עד שיתחיל לתסוס.

2 בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים, מוסיפים את השמרים ומערבבים.

3 שמים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4 לשים את הבצק התפוח ביד פעם שניה ונותנים לו לתפוח עוד שעה.

5 יוצרים כדורים ביד, שמים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה, לתפיחה נוספת.

6 מטגנים בשמן עמוק עד שזהוב משני הצדדים.

7 להכנת המילוי: בסיר נפרד מחממים על אש קטנה את השמנת ומערבבים עם ריבת החלב. מורידים מהאש ומזריקים לסופגניה.

8 אפשרות לעיטור הסופגניה: טובלים את הסופגניה בקערה עם ריבת חלב או קרם פטיסייר. לחילופין ניתן להזליף מלמעלה על גבי הסופגניה בעזרת נייר זילוף את ריבת החלב.