צילום׃ יחסי ציבור
מאפה פירות יבשים בדבש
מוגש עם גלידת וניל ופקאנים מסוכרים
| יד מרדכי
| פורסם 07/01/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
200 גרם שזיפים מיובשים
200 גרם משמשים מיובשים
100 גרם צימוקים בהירים
מיץ מלימון בינוני
1/2 כוס (170 גרם) דבש טהור מפרחי בר יד מרדכי
1/2 כפית קינמון
להגשה
700 גרם גלידת וניל
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). 2. שמים בסיר את הפירות המיובשים, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר מכוסה על אש בינונית, 10 דקות, עד שהפירות מתרככים. מסננים ומעבירים את הפירות לתבנית אפייה קטנה. 3. יוצקים על הפירות את הדבש, מיץ הלימון והקינמון, מערבבים ואופים 15 דקות. 4. להגשה: מניחים בגביע 2 כדורי גלידה, שמים מעל מעט מהפירות ורוטב הדבש שנוצר בתבנית, מקשטים באגוזי פקאן מסוכרים ומגישים.