אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

אמפנדס ביצים

מתכון למאפה בצק עלים עם בצל, זיתים וביצים קשות. אושר צרוף

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 14/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 ביצים קשות קצוצות

חבילת בצק עלים

כף שמן קנולה לטיגון

בצל סגול גדול קצוץ

חופן זיתים ירוקים מגולענים, חתוכים גס

פלפל אדום חריף קצוץ

מלח

פלפל

פלפל לבן טחון

ביצה טרופה

שומשום / קצח לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחממים שמן במחבת רחבה ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא מזהיב ומוסיפים פלפל חריף, זיתים, מלח ופלפל, ומטגנים מספר דקות. מצננים.

3 מוסיפים לתערובת גם את הביצים ואת הפלפל הלבן, ומערבבים.

4 משטחים את בצק העלים ומרדדים בעזרת מערוך.

5 עכשיו יש שתי שיטות: אפשר להכין מנות אישיות כמו בורקסים קטנים או רולדה גדולה וארוכה ממנה פורסים לכולם.

למנות האישיות: בעזרת רינג גדול קורצים עיגולים, מניחים במרכז כפית גדושה מהמילוי ומקפלים קצה אחד לשני (לצורת חצי עיגול). מהדקים עם מעט מים ובעזרת מזלג סוגרים הרמטית.

לרולדה הגדולה: מניחים בקצה אחד של הבצק תערובת ביד נדיבה בטור עבה. לוקחים את קצה הבצק בצד עם טור המילוי ומקפלים מעל התערובת. מהדקים קלות ומגלגלים עד קצה הבצק. מהדקים שוב.

6 מורחים ביצה טרופה על המאפה (או מאפים) בעזרת מברשת, ומפזרים מעל שומשום או קצח. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (ברווחים, אם אתם אופים מנות אישיות) ואופים כ-30 דקות למנות האישיות, או 40 דקות לרולדה הגדולה.

* הצעת הגשה: רוטב צ'ימיצ'ורי טרי, או עגבניות טריות מרוסקות עם מלח.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!