אוכל
צילום׃ mako אוכל

לחם גבינות וזוקיני ללא גלוטן

במשפחתי, גילו לפני כמה שנים צליאק לאבי, אחי ואחותי. כמשפחה חובבת מאפים למדנו יחד למצוא תחליפים למתכונים האהובים. זהו אחד המתכונים האהובים על כולנו ואנו נוהגים להכין אותו ביום שבת בבוקר :)

rachely41193 | מתכוני גולשים | פורסם 24/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מתכון זוגי:

1. ביצה וחצי

2. קמחים: חצי כוס קמח אורז רבע כוס קמח סויה רבע כוס קמח נטול גלוטן חצי כוס קמח נטול גלוטן לעוגות

3. 100 גר' גבינות קשות מגורדות (קשקבל' פוקרינו, טל העמק או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים)

4. חצי חבילת חמאה רכה

5. שליש כוס חלב

6. זוקיני אחד

7. שני סוגי בצלים+ בצל ירוק אחד

8. כפית אבקת אפיה

9. לקישוט מעט גבינה בולגרית עדינה

אופן ההכנה:

1 תחילה מחממים את התנור ל170 מעלות.

מערבבים ביצה אחת יחד עם כל סוגי הקמחים ואבקת האפייה. לאחר מכן, להוסיף את הגבינות הקשות (פרט לשתי כפות אותם יש להשאיר בצד), את החמאה וכחצי מכמות החלב, וללוש לבצק מעט דביק.

2 לחתוך את הבצל לרצועות ואת הזוקיני לפרוסות. לטגן תחילה את הבצל עד להזהבה קלה ולהוסיף את הזוקיני לעוד מספר דקות.

3.בקערה נפרדת, מערבבים את הבצל והזוקיני יחד עם חצי ביצה, שתי כפות של גבינות קשות, ריבועי הגבינה המלוחה, הבצל הירוק, יתר החלב הנותר ותבלינים לפי הטעם.

4 משטחים את הבצק בשתי תבניות מלבניות קטנות ומעל מוסיפים את תערובות הבצלים והקישואים.

5 מכניסים לתנור לכעשרים דקות עד להזהבת הלחמים.

*ניתן להוסיף קוביות בטטה מוקפצות או רצועות דקות של פלפלים.