אוכל
צילום׃ אסף רונן

מאפה בשר ותפוחי אדמה

מאפה חם ועשיר של בשר עטוף בפירה בהחלט נופל לקטגוריית המאכלים המנחמים, שרק המחשבה עליהם עושה טוב יותר

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 02/01/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

4-5 כפות שמן קנולה או זית

3 כפות שמן לטיגון

2 בצלים קצוצים דק

2 שיני שום קצוצות

500 גרם בשר בקר טחון (אפשר להוסיף מעט שומן כבש)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה

¼ כפית כמון

½ כפית פפריקה מתוקה (או חריפה)

2 עגבניות חתוכות לקוביות

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מסננים. מועכים את תפוחי האדמה עם 4-5 כפות שמן (אפשר גם זית), מתבלים ומניחים בצד.

2 בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מטגנים במחבת את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום ומיד את הבשר הטחון, ומערבבים כדי שלא יווצרו גושים גדולים.

3 מוסיפים את עשבי התיבול, התבלינים והעגבניות, ומערבבים.

4 מניחים בתבנית את מחצית מכמות הפירה, מעליה את תערובת הבשר ומעל את המחצית הנוספת של הפירה.

5 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.

6 אפשר להכין את המאפה בתוך בצק עלים, שנותן שכבה נוספת של נחמה (לא לשומרי הגזרה).

ניתן להחליף את בשר הבקר בעוף, או אפילו בטופו - רק חתכו אותו לקוביות והכינו על פי המתכון. שדרוגים נוספים הם: חצי פלפל חריף (ירוק או אדום) בשלב הכנת הבשר, והוספת שכבה עליונה ותחתונה של בצק עלים, מה שיהפוך את המאפה לפאי רועים של ממש.