אוכל
צילום׃ פסקל פרץ-רובין, יחסי ציבור

כיסני בצק בגבינה (סמבוסק בג'בן)

מעטפת בצק בה מסתתרת מלית של תערובת גבינות מלוחה

פסקל פרץ-רובין | http://www.pascalpr.co.il/ | פורסם 13/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

3 כוסות קמח מנופה
20 גרם גרגירי שמרים
קורט מלח
100 גרם מרגרינה מרוככת או מומסת
3/4 1-1 כוסות מים

למלית

250 גרם גבינה מלוחה, מגורדת גס
1 גביע גבינה לבנה 5% שומן
1 כף קמח
1 ביצה

להברשה

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: שמים את הקמח בקערה ומפזרים מסביב את גרגירי השמרים. יוצרים גומה ולתוכה מכניסים את המלח והמרגרינה המומסת. מערבבים ולשים תוך כדי הוספת המים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים כשעה–שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים בכוס.

3 להכנת המלית: שמים בקערית את הגבינה המלוחה, הגבינה הלבנה, הקמח והביצה ומערבבים היטב.

4 מניחים כף מהמלית על כל עיגול בצק, מקפלים וסוגרים כסהרון (חצי עיגול). מהדקים היטב. (אפשר למרוח מעט ביצה או מים בשולי עיגולי הבצק).

5 עורכים את הכיסנים על תבנית אפייה משומנת, מברישים אותם בביצה טרופה ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כ-30 דקות.